Rozrywka

Netflix OSTRZEŻENIE – 4 czerwone flagi oznaczają, że freeloaderzy włamali się na Twoje konto

JEŚLI kiedykolwiek udostępniłeś komuś swoje hasło do serwisu Netflix, warto uważać na niechcianych oszustów.

Poprzez pocztę pantoflową, góra ludzi może wykorzystać Twoje dane logowania bez Twojej wiedzy.

1

Z biegiem czasu dziesiątki osób, takich jak byli romantyczni partnerzy, współlokatorzy i znajomi znajomych, mogą mieć dostęp do Twojego konta.

Warto od czasu do czasu przeprowadzić małe wiosenne porządki, aby upewnić się, że Twoja hojność nie jest oczywista.

Zmiany w Twoich profilach

Po otwarciu aplikacji lub witryny Netflix wyświetlana jest lista profili powiązanych z Twoim kontem.

Na jednym koncie Netflix możesz mieć do 5 profili. Pozwalają dostosować i spersonalizować swoje wrażenia.

Jeśli zauważysz nieoczekiwanie nowe profile, może to oznaczać, że ktoś ma dostęp do Twojego konta, a nie powinien

Zapytaj osoby, które znasz, mają dostęp do Twoich poświadczeń, czy dodały nowe profile.

Jeśli odpowiedź brzmi „nie”, czas zabezpieczyć swoje konto, zmieniając hasło (więcej na ten temat poniżej).

Aby usunąć profil, musisz zalogować się do serwisu Netflix w przeglądarce internetowej.

Kliknij ikonę swojego profilu i naciśnij Zarządzaj profilami. Wybierz niechciany profil i kliknij Usuwać.

Nietypowe treści w Twojej historii oglądania

Większość freeloaderów Netflix jest na tyle sprytna, że ​​wie, aby nie tworzyć nowego profilu na koncie.

Zamiast tego po prostu korzystają z profili, które zostały już utworzone, aby bezpłatnie uzyskać poprawkę do przesyłania strumieniowego.

Jednym ze sposobów na wykrycie moochera jest karuzela Kontynuuj oglądanie i rekomendacje w Twoim profilu.

Jeśli pojawi się tam nowy program telewizyjny lub gatunek, możesz mieć na rękach squattera Netflix.

Podobnie, jeśli nowa sugestia „Ponieważ obejrzałeś” pojawi się w przypadku filmu lub serialu, którego nigdy nie oglądałeś, bądź w stanie wysokiej gotowości.

Ponownie skontaktuj się najpierw ze swoim kręgiem osób, które udostępniają hasła, aby upewnić się, że ktoś nie przypadkowo oglądał treści w Twoim profilu.

Zmiany w Twojej aktywności związanej z oglądaniem

Prawdopodobnie najlepszym sposobem sprawdzenia, czy zostałeś naruszony, jest przyjrzenie się historii oglądania swojego konta.

Pokazuje datę i godzinę, lokalizację, a nawet urządzenie, z którego ktoś przesyła strumieniowo.

Jeśli zauważysz coś, czego nie rozpoznajesz, zalecamy zabezpieczenie swojego konta.

Jeszcze raz warto sprawdzić w swoim kręgu podejrzaną aktywność przed wylogowaniem wszystkich.

Możliwe, że członek rodziny po prostu niedawno wyjechał na wakacje lub zalogował się na nowym urządzeniu.

Aby sprawdzić swoje ostatnie urządzenia, musisz uzyskać dostęp do serwisu Netflix w przeglądarce.

Po zalogowaniu przejdź do ustawień konta, najeżdżając kursorem na ikonę profilu w prawym górnym rogu.

Przewiń w dół do sekcji Ustawienia i kliknij link „Ostatnia aktywność przesyłania strumieniowego urządzenia”.

Jak zabezpieczyć swoje konto

Jeśli podejrzewasz, że padłeś ofiarą programu freeloader Netflix, wyloguj się ze wszystkich urządzeń i zmień hasło.

Zaloguj się do Netflix w przeglądarce, a następnie przejdź do ustawień i kliknij „wyloguj się ze wszystkich urządzeń”, aby je zablokować.

Przy następnym użyciu konta na dowolnym urządzeniu będziesz musiał podać swoją nazwę użytkownika i hasło.

Kliknij „zmień hasło” w ustawieniach, aby upewnić się, że moocherzy nie będą mogli po prostu ponownie zalogować się na Twoje konto.

  • Przeczytaj wszystkie najnowsze wiadomości dotyczące telefonów i gadżetów
  • Bądź na bieżąco z historiami Apple
  • Otrzymuj najnowsze informacje na Facebooku, WhatsApp i Instagramie

Płacimy za Twoje historie! Czy masz historię dla zespołu The Sun Online Tech & Science? Napisz do nas na adres [email protected]


Related Articles

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Back to top button